قسمت نخست داستان قهوه برزیل: برزیل کشوری واقع در امریکای جنوبی، با حدود ۲۰۶ میلیون نفر جمعیت و از نظر وسعت پنجمین کشور پهناور دنیا، به تنهایی تامین کننده نزدیک به ۳۰ درصد از فروش قهوه مصرفی دنیا می باشد.
درواقع این کشور وسیع آمریکای لاتین به مدت ۱۵۰ سال بزرگترین تولید کننده قهوه جهان بوده است. برزیل با داشتن نزدیک به ۳٫۵ میلیون کشاورز مشغول به کار در حدود ۲۲۰٫۰۰۰ کشت زار قهوه ، و با داشتن آب و هوای بسیار مناسب برای کشت قهوه به تنهایی بزرگترین تولید کننده دان سبز عربکای دنیا می باشد.
در کشور برزیل به دلیل وسعت جغرافیای و پهناوری و تنوع آب و هوایی بسیار بالا هر دو نوع دان روبوستا و عربیکا کشت می شود، که کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که درآن هر دو این دان ها کشت شود. در واقع به گونه دقیقتر دان های عربیکا در برزیل به گستردگی پایین خط استوا و در منطقه ریو و دان های روبوستا به طور گسترده در منطقه ای بالای خط استوا به نام رودونیا (rodonia ) کشت می شوند البته بایستی به این نکته نیز اشاره کرد مناطق که نزدیک به اقیانوس اطلس هستند نیز محل تا حدی به کشت دان روبوستا اختصاص داده شده اند.
تاریخ قهوه در برزیل:
بسیاری از قهوه دوستان آگاه اند که درخت یا بوته قهوه بومی مناطق آمریکا نیست و بایستی در این مناطق کشت شود ،نخستین کاشت قهوه در برزیل برمی گردد به سال ۱۷۲۷ در استان پارا para ، توسط شخصی به نام فرانچسکو د ملو پالتا ( Francisco de Melo Palheta ).
پس از این تاریخ به دنبال آشنایی اروپاییان به این ماده گیاهی با ارزش و افزایش تقاضای آن در اروپا ، آرام آرام مناطق تحت کشت قهوه وسعت یافت و به منطقه ریو امروزی رسید. البته تا اوایل سده نوزدهم بیشتر تولید قهوه به مصرف بومیان می رسید، و از بین سالهای -۳۵ ۱۸۲۰ تولید و پس از آن آشنایی بومیان منطقه با کشاورزی صنعتی، صادرات قهوه از برزیل رشد بسیار بالایی پیدا کرد، به گونه ای که از اواسط این سده برزیل به بزرگترین تولید کننده قهوه در جهان تبدیل شد، که این روند همچنان ادامه دارد.
البته همان گونه که اشاره شد، خاک و آب و هوای بسیار متنوع این کشور در نقش برزیل به عنوان نخستین صادر کننده قهوه بی تاثیر نبوده است. همچنین بایستی به این نکته نیز که کشاورزان برزیلی به روش سنتی، یعنی پهن کردن دان ها در معرض نور مستقیم خورشید دان های قهوه را خشک می کنند، و تقریبا از روش های صنعتی بهره نمی گیرند.
در پایان این نوشتار کوتاه، که امید است باعث آگاهی بخشی به شما بوده باشد، می توانید هر دو نوع دان روبوستا و عربیکای برزیل را را از لینک زیر خریداری فرمایید.
تهیه و گردآوری مطلب: تاده ظهرابی