به عنوان یک مالک کافی شاپ، مشتریان به شما تکیه می کنند تا قهوه ی عالی را هر روز برای آن ها سرو کنید. از آنجا که خرید دانه های قهوه ی صحیح بهترین راه برای شروع می باشد، ظاهر قهوه ی شما نیز از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد. قهوه از همان زمان برشته کردنش تا زمان نوشیدنش تغییر می کند. عوامل زیادی وجود دارند که بر مزه ی قهوه به هنگام برشته کردن تاثیر گذار می باشند. به همین دلیل است که شما باید تمام تلاش خود را بکنید تا کیفیت قهوه را کنترل کرده و آن را افزایش دهید. در اینجا چهار خطا و اشتباه بیان شده اند که کافی شاپ ها مرتکب می شوند و این امر بر کیفیت قهوه تاثیر می گذارد و همچنین راه های اجتناب از این خطاها نیز بیان شده اند:
خطای 1 : انبار کردن غیر صحیح قهوه
قهوه باید در محل تاریک، خشک و خنک نگه داری شود تا در آن اشکالی ایجاد نشود. بیلی توسکاس مالک اسپرسو بار بیلی در ماروبرا، سیدنی می باشد و هر هفته 150 کیلوگرم قهوه در این کافی شاپ مصرف می شود، و او از اهمیت انبار کردن صحیح قهوه برشته مطلع می باشد.
او قهوه ی خود را در کیسه هایی با سوپاپ یک طرفه ذخیره می کند و این کیسه ها در یک اتاق زیر زمینی با دمای ثابت نگه داری می شوند. بیلی می گوید:” ما کیسه ها را در جایی نمی گذاریم که در معرض خورشید و یا گرمای منتج از ادوات آشپزخانه قرار گیرد. چرا که این امر باعث بیش از حد گرم شدن قهوه شده و آن را روغنی کرده و بی مزه می کند.” چگونگی انبار کردن قهوه می تواند بسته به آب و هوای منطقه باشد. به عنوان مثال در سیدنی، شاهد افت و خیز های دمایی در تابستان و زمستان می باشیم که این امر بر چگونگی انبار کردن قهوه توسط بیلی تاثیر می گذارد. ” در تابستان به مدت دوهفته قهوه را استراحت می دهیم و در آب و هوای سرد فقط یک هفته به آن استراحت می دهیم. دیدیم که اگر در آب و هوای سرد قهوه را به مدت 5 الی 7 روز استراحت دهیم، قهوه در هنگام دم آوری خیلی تازه هست.”
تمام کافی شاپ ها به فضای انباری اختصاصی و کنترل دمایی دسترسی ندارند. اگر به چنین فضایی دسترسی ندارید پس لازم است که قهوه خود را به دور از گرمای شدید، سرما، رطوبت و اشعه خورشید نگه دارید. کافی شاپ هایی را مشاهده کردم که از مشکلات کیفیتی در قهوه رنج می برند و این مشکلات ناشی از انبار کردن قهوه در یک وانت داغ ، در نزدیکی آشپزخانه و یا نگه داری قهوه در کمد در نزدیکی بخاری می باشد. باید کافی شاپ ها از انجام چنین اموری اجتناب کنند. اجنتاب از این موارد برای کافه ها بسیار آسان خواهد بود.
خطای 2 : نادیده گرفتن نظافت روزانه ی ابزار و دستگاه ها
دستگاه اسپرسو ساز یک قطعه ی بسیار پیچیده ای می باشد. به همین دلیل است که نظافت منظم امری مهم می باشد. نظافت منظم نه تنها هزینه های تعمیر دستگاه را کاهش نمی دهد، بلکه عمر دستگاه شما را افزایش می دهد. پول مارتین یک مدیر فنی در یونایتد ساپلای در سیدنی می باشد و از دستگاه های اسپرسو ساز نگه داری و پشتیبانی می کند. او می گوید که:” یکی از عواملی که باعث خرابی دستگاه اسپرسوساز می شود، عدم انجام نظافت اساسی می باشد. اگر از دستگاه مراقبت صحیح شود، حتی قهوه ی شماره ی 5000 نیز به خوشمزگی قهوه ی شماره ی یک می باشد”. او پیشنهاد می دهد که مراقبت تخصصی با مراقبت روزمره ی کارکنان ترکیب شود. با اینکه تاریخ سرویس و جایگزینی اجزاء در هر یک از دستگاه ها متفاوت می باشد، پول می گوید که فرد تکنسین باید بخش شاور گروپ اسپرسوساز ، سر گروپ ها ، واشرها ، نازل بخار، تیغه های آسیاب، محفظه ی آسیاب را یک سال دوبار مشاهده، تمیز و یا جایگزین کند. او بیان می کند که بخش های ایمنی مولد بخار، کنتورهای جریان، و دریچه های الکترومغناطیسی نیازمند بازرسی سالیانه می باشند. دادن فرآیند های منظم به باریستاها ( قهوه چی ) خود باعث می شود که آن ها نظافت را به صورت عادتی روزمره انجام دهند. بر طبق گفته های پول این فرآیند ها می توانند متشکل از گزینه های زیر باشند:
شستن سرگروه ها بعد از عمل عصاره گیری برای از بین بردن تفاله و ته مانده قهوه .
درآوردن سبد فیلتر بعد از هربار عصاره گیری تا از نشت قهوه به داخل دستگاه جلوگیری شود.
شستن و بک فلاش سر گروها با مایع تمیز کننده و شستن پورتا فیلتر ها بصورت روزمره.
بعد از هربار استفاده از نازل بخار ، از هرگونه لایه و پوسته ی شیر تمیز کنید.
قیف آسیاب را بشویید و آسیاب را به طور روزمره تمیز کنید تا قهوه ی قدیمی را از بین ببرید.
بخش شاور گروپ اسپرسوساز را چند بار در هفته برداشته و تمیز کنید.
از نگه داری هرگونه مایع و یا غذا بر دستگاه اجتناب کنید تا از هرگونه نشت جلوگیری کنید.
به صورت منتظم قهوه را تست کنید تا به سرعت به مشکلات مربوط به آن اطلاع یابید.
پول می گوید که انجام این امور می تواند چالش برانگیز و زمان بر باشد اما باید انجام شوند. ” اگر فردی می خواهد که قهوه ی باکیفیتی درست کند، انجام تمام این امور حیاتی بوده تا از هر گونه خرابی هزینه بر جلوگیری شود. “
خطای 3 :نادیده گیری دمای جوش دستگاه اسپرسوساز
دانستن دمای جوش آب دستگاه اسپرسوساز بسیار مهم می باشد اما بدون ابزار تخصصی شما قادر به شناختن رقم و عدد صحیح و دقیق آن نمی باشید. با اینکه بسیاری از دستگاه ها اجازه ی تنظیم دما برای هر یک از سر گروپ ها را به شما می دهد، اما این تنظیمات می توانند به طور تصادفی تغییر یافته و مناسب قهوه ی در حال جوش شما نباشند. این امر بر کیفیت قهوه ی شما تاثیر می گذارد. دمای جوش آب، سرعت استخراج قهوه و مقدار مزه های ترکیبی را تحت تاثیر قرار می دهد. نوشیدنی و دانه های متفاوت به دمای جوش متفاوتی برای استخراج مطلوب نیاز دارند.
مربی قهوه، ملیتا فرارو می گوید که هر یک از ترکیب های متفاوت ، دمای جوش مطلوب متفاوتی را خواستارند حتی اگر در دستگاه یکسان درست شوند. اگر شما نمی دانید که دمایی که استفاده می کنید صحیح و درست می باشد، آن را تست کنید. ملیتا می گوید:” اگر قهوه ی شما درست نبود_ممکن است فاقد شیرینی می باشد و یا مزه ی ترشی در آن وجود دارد”، دمای آب را چک کنید. درک خواهید کرد که 1 یا 2 درجه دمای اضافی می تواند تفاوتی را ایجاد کند و قهوه ی شما خوب از آب درآید.” تست مزه باید توسط تیم شما و تامین کننده ی قهوه انجام شود. ملیتا می گوید که دمای محیط کافی شاپ شما می توانند بر نتیجه ی کار شما اثر بگذارد، پس باید به این امر توجه کرد. “وزش باد سرد به دستگاه در زمستان می تواند دمای جوش را به طور نزولی تغییر دهد و باعث استخراج ضعیفی شود.”
اگر دستگاه شما خاصیت تنظیم دستی دمای جوش آب را ندارد، پس اطمینان حاصل کنید که مولد بخار به طور صحیح کار می کند و دارای مقیاس نمی باشد. و از یک فرد فنی بخواهید که از فیلتر دماسنجی دستگاه اسپرسوساز و یا چیزی مشابه این استفاده کند تا به طور منظم دمای دقیق جوش را چک کند.
خطای 4 :تست نکردن کیفیت آب
مزه ی خوشایند قهوه ، از آبی تمیز و اکسیژنه ای جاصل می شود که PH آن نزدیک به درجه خنثی باشد. آب معمولا دارای اجزاء آلی، رسوب و دیگر مواد می باشد که این مواد می توانند به طور منفی بر مزه ی قهوه ی شما تاثیر بگذارند و باید قبل از جوشیدن آب این مواد فیلتر شوند. همچنین لازم است که آب شما دارای مواد معدنی همچون کلسیوم، منیزیم، و بیکربنات باشد تا مزه ی قهوه را به طور موثر استخراج کنند. مقدار زیاد این مواد معدنی می تواند رسوب را در دستگاه شما ایجاد کند و قهوه ای کدر و گچی را در اختیار مشتریان قرار دهد. مقدار کم این رسوب باعث می شود که مزه ی قهوه ترش و سرکه ای شود. نصب فیلتر هایی که از فیلتر کربن فعال استفاده می کنند و یا تراوش را برعکس می کنند می تواند خوب باشد. از آنجا که ویژگی های شیمیایی آب در هر منطقه متفاوت می باشد، لازم است که آب را بررسی و تست کنید. در نهایت، مطمئن شوید که از سیستم فیلتری درست و صحیح استفاده کنید. اگر به طور منظم فیلتر های خود را جایگزین نکنید و یا سیستم خود را برای مواد معدنی موجود در آب تنظیم نکنید، کیفیت قهوه ی شما کاهش خواهد یافت. اگر کافی شاپی را اداره می کنید، اعمال و نصب مقیاس های کنترل کیفیت می تواند بسیار سخت و طاقت فرسا باشد. اما اگر به راه حل فکر نکنید ؛ مسائل مرتبط به کیفیت می تواند ، آشفته برانگیز باشند. اگر شما با اجتناب از این چهار خطا، مصمم بر ارائه ی کیفیت بالا می باشید، می توانید تجربه ی قهوه ی عالی را در اختیار مشتریان قرار دهید.
1 دیدگاه در “4 خطایی که کافی شاپ ها انجام می دهند که بر کیفیت قهوه تاثیر گذار هستند”
خیلی خوب و کاربردی بود.ممنونم 🌹❤