مقاله قهوه
راهنمای سریع
Toggleپیش درآمدی بر کاپینگ:
امروزه دانشمندان پی برده اند که مناطق چشایی که در زبان برای شناسایی طعم های اصلی یعنی تلخی ؛ شوری ؛ شیرینی و ترشی و اومامی ( Umami ) ، کشف شده بود ؛ کاملا دقیق نبوده و قطعیت ندارد .در حقیقت ما میتوانیم طعم ها را در سراسر سطح زبانمان حس کنیم .
همچنین پرزهای چشایی در افراد متفاوت هستند و هر فردی بنا به نحوه گسترش پرزهای چشایی بر روی زبانش ؛ طعم ها را به صورتی متفاوت درک میکند . بصورت عمومی بر روی زبان چهار منطقه وجود دارد که گیرنده های چشایی در آن مناطق طعم های اصلی را بهتر حس میکنند ؛ ناحیه نوک زبان طعم شیرینی ؛ قسمت میانی زبان طعم های شوری و ترشی ؛ قسمت انتهایی زبان طعم تلخی را بهتر حس میکند. برای طعم اومامی ناحیه خاصی شناخته نشده است و این طعم از طریق گیرنده های چشایی گلوتامات دریافت می شود .
در بعضی دوره های آموزشی کاپینگ و چشیدن قهوه , به افراد بر اساس نقشه مناطق چشایی زبان آموزش داده می شود و از طریق این نقشه ؛ بر اساس تحریک هر یک از این مناطق چشایی ؛ به شناسایی طعم های مختلف کمک می گردد ؛ اما از آنجا که مناطق چشایی و قوه درک چشایی در افراد , متفاوت می باشد ، این روش چندان مطلوب نیست .
همچنین با توجه به اثر متقابل طعم ها بر یکدیگر ، که باعث ایجاد طعم های جدید میگردند ؛ برای شما به عنوان یک چشنده خوب ، خیلی مهم است که نقشه گیرنده های چشایی مخصوص زبان خودتان را شناسایی کنید و رابطه بین طعم های مختلف را بدست بیاورید.

کاپینگ قهوه
شناسایی مناطق چشایی زبان :
شناختن زبانتان کاری بسیار ساده است . برای این کار پیشنهاد می کنم:
مقداری شکر(برای طعم شیرین)
نمک (برای طعم شوری)
آب لیمو ترش یا اسید سیتریک (برای طعم ترشی )
مقداری آب تونیک ( یا آب پیاز یا مقدار خیلی کمی کافئین برای طعم تلخی)
و برای طعم اومامی نمک مونوسدیم گلوتامات (MSG ) تهیه نموده و بصورت جداگانه آنها را در آب رقیق کرده ؛ قلم مویی کوچک تهیه دیده و سپس قلم مو را به هر یک از آن محلول ها آغشته نموده و آن را بر روی مناطق مختلف چشایی زبانتان که در تصویر مشخص گردیده است ؛ بکشید و تشخیص دهید که بطور مثال کدام منطقه بر روی زبانتان محلول شکر را بیشتر از بقیه مناطق زبانتان حس می کند ! می بینید که نوک زبانتان بیشترین حساسیت را برای طعم شیرین شکر خواهد داشت ؛ اما ممکن است که شما مزه شیرینی را در بخش های دیگر زبانتان نیز حس کنید ! ( مراحل چشیدن بالا ، در دوره های آموزشی کاپینک SCAE بدون قلم مو و با هورت کشیدن هر یک از محلول ها انجام می پذیرد )
توضیح اینکه ؛ نمک مونوسدیم گلوتامات که به عنوان مشخصه طعم اومامی معرفی می گردد ؛ طعمی متفاوت از شوری نمک را داراست و در خوراکی هایی نظیر گوجه فرنگی و سس سویا یافت می شود . این محصول در برخی از فروشگاه ها با نام نمک MSG یافت می شود .
پس از اینکه همه پنج ماده را بدین شیوه امتحان نمودید ؛ همان مراحل را با غلظت های متفاوتی از هر ماده امتحان کنید ، بطور مثال ؛ چند محلول شیرین با درجه غلظت متفاوت از شکر تهیه کرده و به ترتیب آنها را تست کنید و آنها را با هم مقایسه نمایید .

مناطق چشایی زبان
این شیوه آزمایش ، یکی از بهترین و مهمترین روش ها برای پی بردن به توانایی درک قوه چشایی تان می باشد و این شیوه در دوره های کاپینگ قهوه و دوره های SCAE نیز ، با تفاوت هایی جزیی انجام می پذیرد ولی بصورت کلی ؛ همین روندها انجام میگیرد .
تا اینجا ؛ شما مناطق چشایی زبانتان را پیدا کردید ، پس از این مرحله ، شما می توانید دو طعم مختلف را با یکدیگر مخلوط کرده, ( مثلا شیرینی و ترشی ) و آن را تست کنید و ببینید چه تاثیری را بر چشایی شما می گذارد ! این محلول جدید را بر روی هر دو منطقه چشایی دو ماده ( نوک زبان و کناره های زبانتان ) قرار داده و تفاوت طعم جدید را در هر یک از نواحی ، حس و پردازش کنید ! سپس این آزمایش را با ترکیبات طعم های مختلف انجام دهید تا در آخر تمامی پنج طعم ؛ با همدیگر ترکیب شده و چشیده شوند !
مرحله نهایی:
در مرحله بعدی می توانید از همکار یا دوست خود بخواهید که یک ترکیب خاص از طعم ها را برای شما تهیه کرده و از شما امتحان بگیرد تا توانایی تشخیص خود را بسنجید !
هنگامی که شما به خوبی توانستید طعم های متفاوت را از هم تمییز دهید و نقشه چشایی زبانتان را درک کردید ، آمادگی لازم برای تشخیص طعم های موجود در یک نوشیدنی پیچیده ای مانند قهوه را بدست آورده اید ! و با استفاده از نقشه ای که از زبانتان بدست آورده اید و با درک توانایی چشایی تان و درک اینکه طعم ها چگونه بر زبانتان اثر می گذارند … شما میتوانید قهوه ای را که می چشید ، بهتر و دقیق تر توصیف کنید .
فروشگاه melo coffee راهنمای شما میباشد، در طی تمامی مراحل خرید محصولات ملو از این فروشگاه.