اگر شما از آن دسته افرادی هستید که رویای تاسیس یک کافی شاپ و به راه انداختن کسب و کار شخصی تان را دارید و می خواهید رئیس خودتان باشید و به درآمد بیشتر برسید ؛ توصیه می کنم قبل از هر اقدامی این مقاله را بخوانید.
راه اندازی و مدیریت کافی شاپ ، بالواقع یک کار و چالشی دوست داشتنی و هیجان انگیز است اما در نگاه افراد کافه دوست که از بیرون به این کسب و کار نگاه می کنند ، جذابیت بیشتری دارد ، جذابیتی وسوسه انگیز که هرکسی را برای داشتن یک کافه به خوبی ترغیب می کند ، درست کردن فضایی با دکوراسیون و چیدمان مورد علاقه تان ، پخش موسیقی هایی که دوست دارید ، ارائه نوشیدنی ها و غذاهایی با سبک خودتان و ایجاد فضای صمیمی و پیدا کردن مشتریان خوب که به مرور به دوستان و اجتماع مخصوص کافه تان تبدیل می شوند؛ همگی و همگی کاملا شما را برای راه اندازی یک کافه ترغیب می کنند ! خب باید بگم که اینها تنها یک بخشی از ماجرا هست و مانند هرکسب و کار دیگری که مشکلات و دردسرهای خودش را دارد ، راه اندازی کافه نیز ازاین قاعده مستثنی نیست و قبل از شروع ، نیاز به تحقیق و بررسی ومشورت و کسب دانش و یادگیری مهارت های کافی شاپ داری و شناخت خود برای فعالیت در این حرفه را خواهید داشت ، چون این حرفه مناسب هر فردی نیست و نیازمند داشتن ویژگی های شخصیتی و فردی خاص خود هست . ویژگی هایی نظیر : مسئولیت پذیربودن ، توانایی مقابله با استرس و ریسک های احتمالی ، توانایی مدیریت و تفویض کارها ؛ مشتری مداری و داشتن روابط عمومی خوب ، توانایی مدیریت شرایط بد ، توانایی مدیریت پرسنل ، توانایی مدیریت مالی کافه ، توانایی کار کردن از صبح تا پاسی از شب و گذشتن از استراحت تعطیلات ؛ داشتن اعتماد بنفس و …
پس موارد بالا را در خودتان بررسی کنید و اگر این ویژگی ها را در خود می بینید برای شروع ؛ به موارد زیر توجه نمایید :
هدف شما از راه اندازی یک کافی شاپ چیست؟
جواب به این سوال که هدف تان از باز کردن یک کافه چیست ؟
هدف اولیه راه اندازی کافه مانند هر کسب و کار دیگری ؛ کسب درآمد و سود آوری است. پس بقیه افکار و رویاهای داشتن یک کافه را در این مرحله به دور بریزید ! بسیاری از کافه ها بدون هیچ طرح اقتصادی و با امید به کسب موفقیت و پیشرفت در همان سال اول راه اندازی برشکسته شده و کسب و کارشان را تعطیل کرده اند ! بعضی دیگر بخاطر شیک و جذاب بودن این حرفه و حساب سرانگشتی از سود هر فنجان قهوه و هر اسنک یا هر سرویس دیگری … کافه داری را شغلی پر سود تحلیل کرده و شروع به راه اندازی و صرف هزینه های زیاد کرده و در آخر متاسفانه با ضرر از این حرفه خارج می شوند !. پس قبل از هر چیز به خوبی هدفتان از راه اندازی کافه را بررسی کنید.
دوره های آموزشی لازم کافی شاپی را طی کنید
ممکن است همیشه خواسته باشید که کافی شاپی راه اندازی کنید. یا شاید مثل من آن لحظه شگفت انگیز را در حالی که نوشیدنی خود را در کافه مورد علاقهتان مزه مزه میکنید را تجربه کردهاید و فهمیدهاید که دقیقا میخواهید با زندگیتان چکار کنید. اما چگونه آن رویا را به حقیقت تبدیل میکنید؟
-
آموزش ببینید
چیزی که قبل از راه اندازی کافه لازم هست ، آموزش دیدن هست ، این آموزش زود هنگام به چند دلیل مفید هست. اول اینکه حداقل متوجه می شوید که این حرفه رو چقدر دوست دارید و آیا می خواهین ادامه بدید یا نه . دوم اینکه برای شروع کار نیاز به کم کردن هزینه ها دارین و هزینه استخدام یک باریستا برایتان شاید توجیه نداشته باشه . سوم اینکه فرصت دارین تجربه کسب کنین و منوی کافه تان را خودتون طراحی کنین . چهارم ؛ برای صاحب کسب و کار بودن باید خودتان به کارتان مسلط باشید.
پیشنهاد می کنم اگر می خواهید کلاس آموزشی انتخاب کنین ، برای شروع خیلی آرمانی فکر نکنید که دوره های کاملا تخصصی ای را باید بگذرانین … برای شروع می تونین دوره های کوتاه مدت با شهریه های خیلی ارزان رو انتخاب کنین تا اصول رو یاد بگیرین و تجربه پیدا کنین … آموزش های تخصصی رو بعدتر هم می تونید بگذرونید.
وقتی به قهوه تخصصی اسپانیایی فکر میکنید، ممکن است ذهن شما کلانشهر مادرید و بارسلونا را به تصویر بکشد. اما اگر بقیه اسپانیا را نادیده بگیرید ضرر کرده اید. موج سوم قهوه در سراسر شبه جزیره ایبرین گسترش یافته است و چندین کافی شاپ عالی در آنجا وجود دارد.به همین دلیل میخواهم شما را از طریق دریای مدیترانه اسپانیا، از والنسیا به مالاگا به سفر ببرم. توقف اول: شهر والنسیا است…
-
منطقه و محل مورد نظرتان برای راه اندازی کافه را به خوبی بررسی کنید .
این بررسی بر اساس تعدادی فاکتور مهم انجام می شود که سود یا ضرر شما و چگونگی فعالیتتان را کاملا تحت تاثیر قرار می دهد ، تعدادی از این فاکتورها شامل بررسی موقعیت جغرافیایی کافی شاپ ، در دسترس بودن ، سطح اقتصادی مردم منطقه ، سطح فرهنگی مردم منطقه ، جمعیت محل ، بررسی محیط اطراف کافه ، بررسی رقبا و تعداد و نزدیکی و دوری آنها و … می باشد . پس از بررسی تمامی این موارد ، مکانی را انتخاب کنید که بصورت واقع بینانه ای نکات مثبت خوب و قابل قبولی داشته باشد و حتی الامکان نکات منفی بسیار کمی داشته باشد.
-
برای خرید لوازم و تجهیزات کافه تان بخوبی تحقیق کنید
خرید لوازم و تجهیزات کاملا به نوع منوی کافه تان و البته مکان و کلاس و سبک کافه تان بستگی دارد. پس در ابتدا با توجه به منویی که طراحی می کنید می توانید نیازتان به نوع تجهیزات را پیدا کنید و در حد نیاز و مقدار تقاضای کافه تان تجهیزات متناسب با کافه را تهیه کنید ! بطور مثال برای کافه ای با متراژ 20 تا 25 متر و گنجایش 10 نفر ، یک دستگاه اسپرسوساز تک گروپ کاملا کافی است و نیازی به خرید دستگاه اسپرسوساز دو گروپ نیست. تا جایی که می توانید بهینه هزینه کنید. برای خرید تجهیزات خوب تحقیق کنید و از چندین تامین کننده استعلام قیمت بگیرید و خودتان را محدود به یک برند خاص دستگاه نکنید زیرا که هر تامین کننده ای با چند برند متفاوت تجهیزات کافه همکاری میکنند ، پس واضح است که روی برندهای خاص خودشان بیشتر تاکید و تبلیغ می کنند.
-
انتخاب دکور و لوازم ، مناسب با مشتریان و نه سلیقه شخصی تان
در دکوراسیون کافه و خرید میز و صندلی ، شناخت سبک مشتریان و مخاطبین شما و منطقه ای که در آن می خواهید فعالیت کنین مهم هست چون مشتریان به کافه ای می روند که جو و فضای آن رو دوست دارند . هدف شما سودآوری است و جذب بیشتر مخاطب ! پس سبک مخاطب تان را حتما در نظر بگیرین! بطور مثال در منطقه ای که مردم آن سنتی و سطح درآمدی متوسطی دارند ، اجرای یک دکور کاملا مدرن و گران قیمت ، غیر منطقی است. یا اینکه در منطقه ای شلوغ و پر رفت و آمد ، اگر هدف تان جذب بیشتر و سریع تر پر و خالی شدن کافه تان است ، گذاشتن میز و صندلی های کوچکتر و کم حجم بهتر از استفاده از مبلمان های بزرگ و جا گیر هستش !
-
انتخاب نام مناسب برای کافه
انتخاب نام برای کافه هم باید متناسب با نوع مخاطبان و محل و سبک کافه و نوع خدماتتان باشد . برای انتخاب نام ، زمان صرف کنید . بطور مثال برای کافه ای در نزدیکی یک دانشگاه که می خواهد قهوه های نسل سومی به دانشجویان ارائه دهد انتخاب نام کافه خشایار ( نامی که از آن مردی سن دار و جدی در ذهن مخاطب متبادر می شود ) نامی مناسب نیست و بهتر این است که نامی مناسب با سن و شخصیت و سبک دانشجویی ، انتخاب شود.
-
انتخاب شریک کاری و مالی مناسب
برای شروع راه اندازی کافه امکان داره پول و نیروی کار کافی در اختیار نداشته باشید ، پس می توانید کارتان را به همراه یکی از دوستان خوب و مورد اعتمادتان آغاز کنید ، این همکاری می تونه بصورت همکاری کاری و حتی مالی باشه ، بدین ترتیب هم ریسک راه اندازی کارتان تقسیم می شود و هم اینکه برای شروع می توانید هزینه های کمتری برای پرسنل پرداخت نمایید. فقط به خاطر داشته باشید که شریکتان باید کاملا با شما از نظر کاری و شخصیتی و اهداف و برنامه های کاری و توافق هایتان هماهنگ باشد تا در آینده هنگام بروز مشکل و یا پیشرفت کاری با اختلاف عقیده مواجه نشوید.
-
استفاده از راهنمایی مشاوران در این حوزه
اگر در راه اندازی و مراحل ابتدایی کارتان به جواب های کاملی نرسیده و هنوز ابهامات و یا مشکلاتی در ایجاد این کسب و کار دارید ، می توانید از مشاوران و راهنمایان این حوزه کمک بگیرید ، در ابتدای کسب و کار ، ممکن هست هزینه های یک مشاوره برای شما توجیهی نداشته باشد ، اما لازم است بدانید در مقابل این هزینه ، از تجربه ی یک مشاور حرفه ای استفاده می کنید و می توانید اشکلات کاری خود را در همان مرحله ابتدایی بر طرف کرده و از صرف هزینه های بیشتر در آینده و ضررهای احتمالی جلوگیری نمایید .
در این نوشتار تا حدودی نکات اولیه و ضروری ای که برای شروع راه اندازی یک کافه باید در نظر بگیرید ، بیان شد . هر چند این حرفه مانند دیگر کسب و کارها جزئیات و فراز و نشیب های خود را دارد ، توصیه می کنم که با بررسی و تحقیق کامل وارد این حرفه بشوید تا بتوانید از سرمایه و وقت خود ، بهترین بازده را داشته باشید.
نوشته : حمیدرضا جباری
باکو، آذربایجان. شهری که در آن مسیرهای شرق و غرب از هم می گذرند. ترکیبی از اروپا و آسیا، جایی که در آن فرهنگ های چای و قهوه با هم ملاقات میکنند.برای قرن هاست که ساکنان پایتخت چای سیاه شیرین را، معمولا با شیرینی و دسر سرو کرده اند. اما امروزه، قهوه تخصصی به طور فزاینده ای رایج شده است و این شهر قدیمی دارای چندین کافه ی موج سوم می باشد